Telemark Politikammer, en Norsk Nazist-Bastion

Statspolitiet krigen behVisste du at i 1940 så meldte 92% av Telemarks Polititjenestemenn seg inn i Nasjonal Samling? Nasjonal Samling var Nazipartiet til Vidkun Quisling. Etter krigen mistet ingen av disse jobben.

I Historiebøkene våre kan vi lese at det i dag er 70 år og 2 dager siden vi jaget Nazistene ut av Norge. Men er dette egentlig sant? Faktum er at de fleste Nazistene aldri forlot Norge, fordi de var Norske statsborgere. Et overhengende flertall var offentlige tjenestemenn, og spesielt mange av de var Politi!

Da Hitler krevde deportasjon av Norske Jøder, så var det stort sett utelukkende Norske Politimenn som sto for “transporten”. I Historien om Norsk Statspoliti, så kan en lese hvordan Statspolitiet var så grusomme i sin tortur av motstandsmenn, at selv det Tyske Gestapo måtte gripe inn og stoppe de. Statspolitiet var satt sammens av ca. 960 Norske Politimenn.

Men i Maidagene i 1945, så glemte vi dette så altfor fort. De fleste Nazistiske Politimenn fikk ikke engang så mye som en reprimande. De fikk beholde jobbene sine, og alle rettigheter. Slik lot de fasces-symbolet gå i arv fra den ene generasjonen med Nazister til den neste.

Det kan være fristende å tenke at “dette er fortid, og det er ikke slik i Norge i dag”. Vel, da vil jeg i såfall oppfordre deg til å se videoen under, og etterpå forsøke å forklare hvordan Grenland Politikammer klarte å fabrikkere en “bombetrussel” ut av den.

Kanskje det var fordi jeg snakket om blomster i mange farger at Politibetjent Vidar Aaltvedt mente at jeg måtte pågripes? Kanskje det var fordi Aktor Per Steinar Bungum var redd for at Sannheten fra fortiden skulle hjemsøke han, at han tok ut tiltale mot meg? Hvem vet, det eneste jeg vet med sikkerhet, er at i 1940 så var 92% av Politimennene ved Grenland Politikammer Nazister, og ingen av de mistet jobben i 1945 …

Advertisements

3 thoughts on “Telemark Politikammer, en Norsk Nazist-Bastion

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s