Sonet Andrew Westwood 6 år for Politiets hasj?

hasjDen eneste jeg vet med sikkerhet var uskyldig i den såkalte Langesundsaken er Andrew Westwood. Likevel ble Westwood dømt som bakmann under mafiaparagrafen, og fikk 7 års fengsel.

Da Westwood senere forsøkte å gjenoppta saken sin, ble han arrestert for et nytt parti med hasj. Til sammens har Andrew Westwood sonet 6 år, for 356,5KG hasj, som han har vanntett alibi for at han ikke har hatt noenting med å gjøre. I tillegg er det en hel drøss med vitnemål og overvåkning som er gjort på privat initiativ, dels av Westwood selv, og dels av meg, som underbygger historien hans. Det gjenstående spørsmålet da er, hvem var det egentlig som eide hasjen som ble beslaglagt?

Når man ser på graden av vitnemanipulasjontrusler mot impliserte, og hvordan enkelte etterforskere i saken selv har hatt problemer med misbruk av narkotika, så er det naturlig å spørre seg selv om Politiet utnyttet Andrew som en syndebukk for å begrave sine egne synder?

En interessant detalj i saken, er at det første beslaget med hasj hadde en THC prosent på 0,01% THC. 40KG med “hasj”, som var så svak, at for å bli ruset av den, måtte man ha røyket 0,2KG for å bli påvirket. Vanlig “god” hasj har et THC innhold på ca. 10-30 prosent, de første 40 kiloene som Politiet beslagla hadde et THC innhold på 0,01 prosent. Hvilke satt på spissen betyr at det hadde vært enklere å røyke Oregano og bli ruset, enn å bli ruset ved å røyke den beslaglagte hasjen! Basically; Hasjen var omtrent like mye et rusmiddel som 40KG med driv-ved. Så hvor kom denne hasjen ifra, og hvem eide den, når den ikke hadde noen som helst slags form for økonomisk verdi overhodet?

I 2012 var jeg på Nachspiel med Narkotikasjefen ved Grenland Politikammer, i kraft av mitt virke og oppdrag som korrupsjonsavslører. Da festen var over, var Narkosjefen så rusa på hasj og alkohol, at undertegnede måtte hjelpe han å åpne døra da han skulle hjem. Kameraten til Narkosjefen sovnet på gulvet mitt, og var umulig å vekke, og måtte tilbringe natten på gulvet hjemme på hybelen min, siden ingen klarte å vekke han. Da hadde hasjpipene blitt sendt over bordet som om de var Prince Mild hele natten!

Da Andrew Westwood ble arrestert, begynte det umiddelbart å sirkulere rykter om at han var en “politiprovokatør” (*) blant de andre mistenkte. Noe som forøvrig var en naturlig konklusjon, siden ingen forstod hvorfor han var mistenkt. Dette i kombinasjon med graden av vitnemanipulasjon, gjorde Andrew til et “enkelt bytte” for politiet sin sak. Hvem spredde disse ryktene? Hvorfor var 40KG hasj ubrukelig? Ble Andrew satt opp som syndebukk for å skjule politiets eget Narkotikamisbruk og involveringer på pushersida?

Det er hundrevis av ubesvarte spørsmål i denne saken, men et spørsmål kan jeg gi deg et klinkende klart svar på, og det er spørsmålet om hvorvidt Andrew Westwood var skyldig. Og svaret mitt er; NEI, Andrew Westwood var kanskje den eneste som ikke hadde noenting med saken å gjøre. Likevel fikk han lengst straff av alle de impliserte, og ingen politimenn ble så mye som “mistenkt” i saken!!

(*) – Politiprovokatør betyr en som provoserer kriminelle til å gjøre kriminelle handlinger, for at politiet skal kunne samle bevis.

Advertisements

One thought on “Sonet Andrew Westwood 6 år for Politiets hasj?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s