The Machine told me to do it

ibm-human-brain-supercomputer-future-technology-1For de som har lest seg opp på Technology Singularity, så er det åpenbart at rettsvesenet vårt står ovenfor en ekstrem utfordring de neste årene. I følge Ray Kurzweil, så er PC’en din like intelligent som deg i løpet av 2025.

Lenge før dette vil vi merke problemer. Rett og slett fordi datamaskiner står i nettverk. Så den samlede intelligenskvotienten til World Wide Web, kan for eksempel estimeres allerede i dag, til å være den akkumulerte intelligensen til alle menneskene på jorden. Rett og slett på grunn av Facebook, YouTube og Google, etc.

Når vi ikke lengre er den mest intelligente arten på jorda, så vil vi heller ikke lengre være ansvarlige for våre egne handlinger. Det er for eksempel enkelt for et menneske å trene en hund til å bite. På samme måten, er det enkelt for en maskin, med en fantasillion i IQ å trene et menneske til å gjøre det samme.

Slik vil rettsystemet vårt i den nære fremtiden utfordres. Rett og slett fordi det bare er snakk om et tidsspørsmål for noen står i en rettssal og sier; “The Machine told me to do it!”

Er dette mennesket da juridisk ansvarlig for sine egne handlinger? Hvem er da i så fall ansvarlige for dets handlinger? Marc Zuckerberg? Sergey Brin? Ray Kurzweil? Alle menneskene som den kriminelle har hatt kontakt med i løpet av livet sitt, både online og offline? Skal man da velge seg ut “en venn” av vedkommende, og dømme dette mennesket for bruk av hypnose, magi, og suggesjon? Hva gjør vi når maskinen tenker selvstendig i seg selv, og ikke lengre trenger menneskelig input for å bruke suggesjon for å overtale andre til å begå kriminalitet? Skal vi da putte World Wide Web i fengsel?

Og enda mer interessant, er kanskje spørsmålet; Er vi allerede forbi dette punktet?

Hvis en studerer Ray Kurzweil sine teorier, så er den analogien som Kurzweil bruker “singularitet”. En singularitet er karakterisert ved at den innehar EKSTREME gravitasjonskrefter. Hvilke vil si at lenge før vi faktisk når Event Horisonten i 2025, vil vi for lengst være fanget av dens gravitasjon. Jeg mener å besitte tekniske bevis for at vi for lengst er forbi det punktet hvor vi overhode er i stand til å trekke oss tilbake. Men det er min teori. Hva er dine tanker om dette?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s