Hvem er du egentlig Thomas Hansen?

thomas-hansenTil tross for at noen vil si at jeg lyver når jeg sier dette, så liker ikke jeg å snakke om meg selv. Personlig foretrekker jeg å diskutere SAK heller enn personer. Dette gjelder også min egen person! Når jeg spiller fotball, går jeg IKKE etter mannen, med mindre han går etter meg da, for å snakke “Norsk”. Likevel, er det nå såpass mange som har spurt meg dette spørsmålet, at jeg føler meg pliktig til å svare de.

Jeg er 41 år. Jeg ble foreldreløs da jeg var 14. Faren min døde på min 5 årsdag, og min mor døde da jeg var 14. Jeg søker ingen sympati for dette, men det er viktig for å forstå mitt verdensbilde.

Det jeg dog er kjent som, er systemarkitekt, forsker og systemutvikler. Jeg fikk min første datamaskin da jeg var 8 1/2 år gammel, og siden da har datamaskinen vært min “beste venn”. Jeg er internasjonalt anerkjent som en av “verdens beste systemarkitekter” (ikke mine ord) og jeg har blitt headhunted av blant annet Motorola til deres største programvareprosjekt noensinne, hvor de ville jeg skulle være arkitekt og sjef for 250 underutviklere. Jeg takket høflig nei, siden jeg visste at de ikke ville tro på mine ideer, og at derfor prosjektet var dømt til å mislykkes. 11 måneder senere, havarerte forøvrig prosjektet.

Jeg ble også headhunted til den mest prestisjetunge forskningsjobben hos Microsoft Norge, allerede i 2003, som senere ble besatt (av den MEGET kompetente) Rune Zakariassen. Jeg takket også høflig nei til den, siden jeg ikke orket å pendle fra Porsgrunn, og i tillegg gikk med en “grunder i maven”.

Allerede i 2005 begynte jeg å advare mot noe jeg allerede da så på som et stort problem; “proprietære utviklingsplattformer”. I 2009 var jeg så frustrert over dette problemet, at jeg skrev en relativt flammende kronikk for digi.no som du kan lese her. Det ble tidenes mest kommenterte artikkel for digi.no, og stort sett 98% av kommentatorene var uenige med meg da. I dag er det selvfølgelig INGEN som er uenig med meg i forhold til den problematikken (*sigh*) jeg da tok opp. Hadde de hørt på meg i 2009, ville Norske systemutviklingsbedrifter alene ha spart Milliarder av kroner. Vel, vel …

Jeg er også en av Norges mest desidert publiserte systemutviklere forøvrig. Min siste artikkel om “evolusjonsbasert programvare” kan du lese her. Som vanlig dog da, er de fleste “forståsegpåere” 100% uenig med meg … (*sigh*)

Til tross for dette har jeg tilnærmet lik NULL utdannelse, og er 100% Autodidakt (selvlært). Men jeg hadde nok programmert mer i mitt liv allerede i en alder av 30-35 år, enn de fleste systemutviklere har gjort når de pensjonerer seg.

Jeg har startet 4 aksjeselskaper. 2 i Norge og 2 i USA. Noen av disse har hatt “moderat suksess”, og den første bedriften min var det snakk om skulle bli kjøpt opp av Microsoft. Men siden Microsoft da satset på en nå utdødd teknikk, som het Silverlight, som forøvrig jeg spådde allerede i 2007 ville dø, så valgte de å takke nei, og heller svi av noen hundre milliarder dollar på det som jeg allerede da kalte et meningsløst og bunnløst “hull” (*sigh*) Silverlight er mer eller mindre “gravlagt” i dag.

BTW, jeg regner med at du selv klarer å se “tendensen” her …?

Nå har jeg forsket på og utviklet en plattform for programvareutvikling som jeg kaller Phosphorus Five, som forøvrig er oppkalt etter mitt Homøopatiske konstitusjonsmiddel, som en hyllest til min Homøopat. Men den siste tiden har jeg gått litt lei, siden det nok en gang er det få eller ingen som tror på meg, til tross for at jeg har hatt 100% rett på alle mine tidligere “spådommer”.

I 2011 “så jeg Gud”, noen vil si “mistet vettet”. Begge sider har kanskje litt rett dog. Siden da har jeg fortalt folk at jeg “tror ikke på Gud, jeg vet på Gud”. Merk dog, at i motsetning til alle andre som “tror på Gud”, så vet jeg at jeg VET INGENTING OM GUD! Det eneste jeg vet, er at Gud finnes!

Sakte men sikkert, bladde jeg igjennom alle religiøse skrifter, og fant liten eller ingen kontradiksjon mellom de, og valgte derfor å gå tilbake til barnetroen min, som er Bahai. Både min Mor og min Far, som jeg respekterer mer enn noe annet i mitt liv, har Bahaienes “Tree of Life” ingravert på gravsteinene deres. Jeg mener dog, at siden jeg er Bahai, så kvalifiserer jeg som medlem av samtlige “religioner”, siden Bahaiismen er den eneste religionen som anerkjenner ALLE profeter! Jeg mener også forøvrig at jeg er døpt, til tross for at jeg ikke gjorde det i noen kirker eller templer. Ei heller var det noen prester til stede da jeg døpte meg. Men Jimmy var der da, min trofaste hund 🙂

Før jeg flyttet til California i 2009, var jeg sentral i samlokaliseringen av de fleste IKT bedriftene på Klosterøya i Skien. Derfor er det ekstra vondt for meg, å oppleve det jeg nå opplever i min egen hjemkommune, tatt i betraktning av at jeg har vært sentral i å gi de 2-300 nye arbeidsplasser, med tilhørende skatteinntekter. Alt jeg utvikler, og har utvikler de siste 10-20 årene, er også stort sett Fri Programvare og “Open Source”. Noe som for kommune Norge for alle praktiske formål betyr “nesten gratis”. Jeg har forøvrig vært nominert til Norges Fri Programvarepris i regi av NUUG. I tillegg fikk jeg “In2Be” prisen for min første bedrift av ordføreren i Porsgrunn. Stort sett “alle” Norske systemutviklere kjenner meg som “syvende far i huset”.

I California drev jeg og eide jeg Ra-Software, som drev med plattformutvikling, i tillegg til at jeg drev et markedsføringsselskap for vin som het Winergy.

Jeg har vært med på å utvikle plattformen til stort sett alle Norske Sykehus, og også verdens største sykehus. I tillegg har jeg vært sentral arkitekt bak utvikling av fødesystemer for sykehus, både i Norge og Utlandet, og jeg har også jobbet med programvare for mennesker med kommunikasjonsproblemer. Altså “tegnprogramvare” som oversetter tegn og symboler til tale og tekst.

Jeg spiller gitar på fritiden, og elsker Moder Jord og spesielt den Norske Fjellheimen.

I 2012 ble jeg utsatt for noe jeg mener bestemt var et grovt justismord, men det er jeg drittlei av å forsøke å forklare flere ganger, derfor gidder jeg rett og slett ikke forsøke mer. Men, jeg har sittet 6 måneder i fengsel, for noe jeg mener var totalt meningsløse påstander. I tillegg har jeg sittet 3 måneder i “Detention Center” i USA, fordi jeg var “ulovlig innvandrer” der i en måned, etter at visumet mitt løp ut. Nok en gang, gidder ikke å snakke om det. Har snakket nok om det … 😛

I tillegg har jeg “loffet rundt” California i 6 måneder, og levd som gatesanger, noe som var en ekstremt lærerik opplevelse, og anbefales alle som har nerver til å daglig omgås utelukkende kun “gærninger”.

Jeg liker å skrive, både eventyr, poesi og sanger, og regner meg selv som “hobbyforfatter”, selv om det sikkert er delte meninger om skribleriene mine. “Forfatterskapet” mitt, i kombinasjon med at jeg lekte “skuespiller på YouTube”, var forøvrig årsaken til at jeg havnet i fengsel, både i USA og i Norge …

Hva skal en egentlig si? Jeg har gjort ting jeg angrer på, men paradoksalt er det sjeldent de tingene folk dømmer meg for av en eller annen grunn. Det folk dømmer meg for, er stort sett løgner de har enten lest om meg i media, eller hørt om meg fra venner og bekjente.

Men en ting er sikkert, den dagen jeg dør, vil jeg ikke se tilbake og angre på ting jeg IKKE gjorde da 😉

Jeg har levd! Det skal til og med den Allmektige Gud være mitt vitne på. Og hvis du dømmer meg på grunn av at jeg har levd, og du ikke har levd. Og at jeg har vært engasjert, og hatt mot til å kommunisere upopulære meninger. Vel, da tenker jeg at det er DITT problem og ikke mitt … 😉

Her er en av sangene som jeg har komponert forøvrig 🙂

PS!
JA, jeg er fra Narvik, og JA jeg er “stor i kjeften” av og til. Men ellers er jeg EGENTLIG stort sett snill da 🙂

PPS!
Til tross for at det er mye rykter der ute om at jeg er “sinnssjuk”, så kan jeg faktisk tilbakevise disse påstandene, med papirer om det trengs … 😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s