Verdens dårligste vits forklart

south-park“The Aristocrats” er kanskje verdens dårligste vits vil noen påstå. Det er fordi det er ikke en vits, det er et “diagnoseverktøy”. Det finnes tre fundamentalt forskjellige måter å reagere på “The Aristocrats”.

Du har den som ikke reagerer, fordi han skjønner ikke poenget. Dette er ofte mennesker med evne til å tenke selv, som ikke lar seg rive med av flokken. Men ofte uten stor forestillingsevne og kreativitet.

Den andre typen mennesker er de som ler hele tiden, men også ler spesielt hardt av poenget, når man sier “The Aristocrats”. Dette er mennesker som er vant til å ikke skjønne en dritt, men som tror at det er meningen at de skal le, og derfor velger å le i tilfelle de gikk glipp av poenget. Disse er typisk “flokkmennesker”, og er livredd for å stå på utsiden av det som de tror er forventet av de. Disse er ikke farlige, men de er spesielt uintelligente og “dumme”.

Den tredje typen mennesker, er de som tidvis vrir seg mens vitsen fortelles, men som likevel ler litt inni mellom. Dette er ofte mennesker med en ekstremt visuell hjerne, som selv om de ser grusomhetene i vitsen, likevel klarer å skille mellom fantasi og virkelighet, og ler av det absurde i noen av scenene mens vitsen fortelles. Disse er ofte mennesker med ekstrem kreativitet, samtidig som de har sterkt utviklet empati. Høytfungerende Autister og Aspergere faller ofte i denne kategorien.

Den fjerde typen er den typen du dog skal passe deg for. Denne kategorien mennesker sperrer ofte forsiktig opp øynene, og avslører ved bruk av kroppsspråk, at dette er noe de synes er opphissende, mens de nesten slikker seg rundt munnen, nesten som et rovdyr som har felt eller er på vei til å felle et byttedyr. Ofte får de økt puls og mer farve i ansiktet mens vitsen fortelles. Disse er livsfarlige, siden de er kjemisk rensket for empati, og ofte psykopater. De blir opphisset av andres lidelse, og får seksuell opphisselse av detaljene i vitsen. Disse vil sjeldent le av vitsen, men likevel ofte avsløre seg på grunn av kroppsspråket sitt mens vitsen fortelles.

Hvis du ønsker å vite hvem vennene dine er, så er et triks å lære seg å fortelle denne vitsen, med så grafiske og groteske detaljer som du overhode kan. Mens du forteller dine venner denne vitsen på fest for eksempel, så er det viktig at du observerer de, og følger med på kroppsspråket deres mens du forteller den. Slik kan du “lytte” mens du “snakker”. Slik kan du avsløre dine venner. Det er viktig at du da ler hele tiden mens du forteller vitsen. Slik legger du fundamentet for en “bølge-effekt” hos publikum.

Som en personlig kuriositet, kan det nevnes at alle som “fryder” seg over hva som har skjedd med meg, for alle praktiske formål har avslørt seg selv, og hva de står for. Dette er de samme menneskene som velvillige kunne vært i stand til å rive vingene av en flue i barndommen, for å “se hva som skjer”. Slik “diagnoserer” jeg de rundt meg, og blir et levende diagnoseverktøy, i kraft av min historie. Slik vet jeg hvem jeg ikke ønsker å ha noe med å gjøre. Slik har jeg jaget alle de som ikke har nok empati til å ha medfølelse med en trist historie bort fra meg.

Sorry, hvis du syntes at jeg “fortjente” hva som skjedde med meg, eller lo av skadefryd mens det pågikk, osv, så har du for alle praktiske formål dømt deg selv. Hvis du tidvis lo, men samtidig hadde medfølelse, og kommuniserte dette både online og offline, vel, da er du som meg, og det er greit. Hvis du trodde dette var morsomt hele tiden, og kommuniserte det gjennom kommentarfeltene der jeg ble diskutert, så er du en hjernedød sau, ute av stand til selvstendig tenking.

Advertisements

One thought on “Verdens dårligste vits forklart

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s