Hvorfor er det så vanskelig å lære fra Anders Behring Breivik?

anders-behring-breivikSmak litt på disse ordene; “Terrorist, Al Qaeda, Jihad, ISIS, Mohammed Atta, 911 og 22. Juli” er du snill? Merker du hvordan evnen din til å tenke rasjonelt brytes ned, og du står igjen med ingenting annet enn irrasjonalitet og frykt?

Årsaken til ovenstående faktum, er multifasettert For det første er dette det “terroristen” ønsker at du skal stå igjen med. Det ligger i premissene til den lingvistiske språkforståelsen av ordet “terrorist”, som betyr; “en som bruker frykt som våpen”. I det øyeblikket du blir “redd”, har terroristen “vunnet”.

I tillegg ønsker våre folkevalgte at oponionen skal sitte igjen med disse følelsene, siden terror fra deres ståsted, er en gylden mulighet til å befeste grepet og makten rundt sin egen befolkning. Jo mer redd folk er for “terror”, jo høyere grad av politistat og overgrep fra det offentlige vil vi tillate, i den troen at det er “tross alt nødvendig for å beskytte oss mot terrorister”.

I så måte har ordet “terror” omtrent den samme funksjonen som “Satan” og “Hekser” hadde for 500 år siden. Den som befatter seg med disse begrepene, løper selv en (ofte kalkulert) risiko for å bli “brent på bålet”. All evne til analytisk tenking, logikk, og bevisste tanker, skylles ut i dass, med en gang en av oss bruker ordet “terrorist”. Og slik tillater vi det 21. århundrets inkvisisjon til å befeste makten rundt oss, og eliminere våre friheter, for å bskytte oss mot “spøkelser og gjenferd”.

Faktum er at ordet “terrorist” er meningsløst! I det øyeblikket man legger merkelappen “terrorist” på en av sine medborgere, så har en eliminert all evne til å forstå vedkommende, for slik å eliminere fremtidige lignende handlinger som “terroristen” utførte! Rett og slett, fordi ordet “terrorist” skrur av hjernene, på selv de smarteste iblant oss. Og folk løper hals over hode for å unngå at de selv skal bli assosiert med “terroristen”.

Slik fungerer ordet “terrorist” som en meningsløs merkelapp, med den samme funksjonen som ordet “heks” hadde for 500 år siden. Det løser ingenting, og gjør selv de sterkeste og mest brilliante av våre akademikere til panikkslagne hodeløse kyllinger!

I dag finnes det rett og slett ikke rom for å omtale Anders Behring Breivik som noe annet enn “terrorist”. Og så lenge det er sant, vil den 22. Juli gjenta seg, igjen og igjen og igjen! I mellomtiden sitter Anders Behring Breivik på isolat, som en slag moderne form for Antikrist, Satan i Kjødet, og smiler og ler, mens han selv har regien på Norges fremtid!

Hvis du ikke tror meg, så vil jeg oppfordre deg til å lese “manifestet” til Anders. Der har han detaljert beskrevet alt som har skjedd i etterkant av den 22. Juli 2011. Basically; Anders vant!

Dette er ikke noe jeg ønsker! Derfor skal jeg gjøre debatten en smule klarere for deg, og enklere å fordøye! Ved å bruke en teknikk som en av lederne for AKP-ML lærte meg for snart 20 år siden; “Selvproletarisering”.

Faren til en venninne av meg var medlem av AKP-ML. På 70 tallet valgte han, til tross for at var ateist, å utdanne seg til prest. Han tok hovedoppgave i Psykiatri, jobbet som prest, mens han de-facto var Ateist og Kommunist!

Jeg skal stjele ideen hans. Ganske enkelt. Ved *en* setning. I et håp om å klare å normalisere debatten rundt 22. Juli, i et forsøk på å unngå lignende fremtidige hendelser. Nå kommer den. Er du klar …?

“JEG ER TERRORIST!”

Sånn, da har jeg sagt det!! 😉

Kjør debatt …

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s