Gratulere med kvinnefrigjøringsdagen til alle Saudi-Arabiske kvinner

camelDen 8. Mars i år, fikk alle Saudi-Arabiske kvinner økt den juridiske statusen sin, fra å være et “ikke-levende vesen”, til å få omtrent de samme juridiske rettigheten som en kamel. Det er lett for oss i vesten å fnyse av en slik seier, og å bruke det som et eksempel på den ekstreme diskrimineringen av kvinner som Saudi-Arabia har satt i system. Men før vi gjør det, la oss forsøke å kikke litt kultur-relativistisk på denne saken. For det første, vi snakker tross alt om et folk som er *JÆVLIG GLADE I KAMELENE SINE!!* 😉

Men, for å være litt seriøs da; Ingen av oss her i vesten vet hvilke enorme selvoppofrelser som de Saudi-Arabiske humanistene har måttet ofre for å få til dette. Det kan godt hende at “liberalistene” i Saudi-Arabia har lobbyet, og jobbet igjennom denne saken, over flere tiår. For alt vi vet, kan det være tusenvis av mennesker, som har ofret hele livet sitt for å forsøke å få til en slik “revisjon”! Å avfeie denne innsatsen som en “ikke-seier”, og å fnyse av den, er derfor ekstremt dårlig gjort mot de som sannsynligvis har jobbet for å få igjennom denne saken! Derfor er jeg oppriktig glad på Saudi-Arabiske kvinner sine vegne når jeg sier; Gratulere! 🙂

For det andre, så betyr dette for alle praktiske formål, at en kvinne i Saudi-Arabia, har omtrent de samme juridiske rettighetene, og rettsvernet, som en mann i Norge har! Hvis du ikke tror meg, så se på statistikken i forhold til hvor mange kvinner som har blitt straffet for å ha levert beviselig falske voldtektsanklager! (Hint; ca. 0!) – For ikke å glemme barnefordelingssakene i Norge da …!! (*sigh*!)

Kanskje sannheten om likestilling i så måte befinner seg en eller annen plass, sånn ca. midt imellom det Saudi-Arabiske regimet, og det Norske regimet? Forøvrig liker jeg ikke det ordet “likestilling”. Jeg liker heller å bruke ordet “likeverd”, da det impliserer at vi er like mye verdt, men ikke at vi nødvendigvis er like! Noe jeg mener selve biologien vår er et bevis på!

Mange angriper Profet Muhammed for å være en mannssjåvinist. Og hvis en sammenligner hans holdninger med det Norske Samfunnet, og hvordan vi behandler våre kvinner i 2016, så er det kanskje en sannhet. Men da glemmer de det faktumet, at i en kultur hvor alle Jødene skal gasses til døde 3 dager etter at de har blitt registrert, så er å argumentere med å vente i 5 dager faktisk et *humant* standpunkt!

Oscar Schindler levde for eksempel et liv i sus og dus under krigen, mens han hadde tusenvis av Jødiske slavearbeidere som jobbet for seg. Likevel, er det få Jøder i dag som ikke er takknemlig for den mannens innsats for å forbedre de humanitære vilkårene til Jødene i konsentrasjonsleirer under krigen! Han har i dag også sin egen stjerne i Israel, og en stor del av deres krigshistorie, er benyttet til å minnes den mannen sine *gode* gjerninger!

På samme måte kan en si at Profet Muhammed sine ord om at en skal “slå sin kone mykt, med flat hånd”, var en signifikant forbedring i forhold til troen på at en skal “slå henne ihjel med den nærmeste steinen man kan finne”. I så måte, kan en argumentere med at Profet Muhammed var en rødstrømpe i sin samtid!

Hvis en går lengre, og ser på hva faktisk Profet Muhammed sa om kvinnen, i motsetning til hva mange av hans nålevende tilhengere faktisk gjør mot kvinnene sine, så er ofte dette i diametralsk opposisjon med hans standpunkter. Blant annet så ble Profet Muhammed en gang spurt om hvor Paradis var, Profet Muhammed svarte; “Under fotsålene til mødrene deres”. Han ble også spurt om hvem man skal respektere mest av sin mor og sin far, da svarte Profet Muhammed; “Du skal respektere din mor som nummer 1, som nummer 2 din mor, og som nummer 3 din mor. Hvis du da har mer respekt igjen i kroppen din, så kan du gi det til din far!”

Med sine siste åndedrag, rett før han døde, så sa han til disiplene sine; “Dere må respektere kvinnene rundt dere!”

Så før du avfeier Profet Muhammed som en mannssjåvinist, så er det kanskje riktig å sette seg inn i hva han faktisk mente, og ikke å ta tredjeparter sine beretninger om han for å være sannheten!

Sjefen til Profet Muhammed i hans arbeide, var forøvrig hans kone, og en kvinne! Profet Muhammed jobbet faktisk under en *kvinnelig sjef*, store deler av livet sitt, som kamelfører! Tenk litt over implikasjonene av det før du avfeier han som mannssjåvinist … 😉

Så gratulere alle kvinner i Saudi-Arabia med en stor seier! Måtte dere få mange fler 🙂

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s