Er Internett Guds Hus?

jesus-in-waterMange vil kanskje humoristisk riste på hodet, og svare på det spørsmålet med et klinkende, rungende, og klart svar, som går i denne duren; “Er du SPRØ?” – Men, vent nå litt er du snill. La oss se på de samfunnsmessige positive konsekvensene vi kan oppnå ved å erklære Word Wide Web for å være et “Tempel for Worship”

I dag, er det et utbredt problem med netthets. Både politikere, religiøse, ateister og “Ola Dunk” opplever dette. Hvis Internett hadde vært et “Tempel til Guds Ære”, så kanskje vi kunne eliminert mye av denne netthetsen? Det er lite mobbing i kirken for eksempel. I hvert fall mye mindre enn det er på Internett. Dette har blitt psykologisk forklart av blant annet flere seriøse vitenskapelige undersøkelser, til å være fundamentert i, at “når mennesker tror at noen ser de, eller blir fortalt at her må de vise ydmykhet, for å følge etiske og moralske retningslinjer, så viser de rett og slett statistisk sett sin ‘beste side'” – Det finnes flere TED.com videoer om dette temaet, hvis du er interessert. Og nei, jeg har ikke tenkt å oppgi noe mer spesifikk kilde enn som så, rett og slett fordi jeg synes du burde se ALLE videoene som er på TED.com … 😉

I tillegg er det et problem at folk faktisk planlegger kriminelle handlinger på Internett. Det kan en ikke stikke under en stol. Men det er for det første umulig å skille de som planlegger ekte kriminelle handlinger, ifra de som bare er ute etter å så djevelskap. For det andre, vet de fleste at de blir overvåket av mennesker på Internett. Derfor skyr de fleste “ekte” kriminelle slike kanaler.

Her om dagen var det for eksempel en fyr som sa til meg, sitat; “jeg er en ung morder”. Fordi han ville skremme meg bort fra en debatt. Han var åpenbart ikke en “ung morder”, men lignet egentlig mer på en skremt hare for å være ærlig. Likevel, kunne en i teorien brukt dette som vitnemål imot han, og få han arrestert, og etterforsket for drap. Noe som ville falt på sin egen urimelighet, siden fyren bare var en “satiriker”, ute etter å dyrke sitt eget ego, på bekostning av andres. Å se forskjellen på disse, og de som faktisk *er* kriminelle, ved å bruke Facebook profilene deres som “kilde”, er bortimot umulig, og ergo meningsløst! Slik kaster politiet bort, ufattelig mye med ressurser, på å jakte etter “harer i ulveklær”. Eller; “spøkelser”, for å kalle det for det det er! Altså, i dag er Internett ubrukelig som verktøy for å finne “Sannheten” om mennesket!

Hadde vi erklært Internett for å være et “Tempel til Guds Ære”, ville rett og slett, de aller fleste av oss, vært mer ydmyke, og opptatt av å fortelle Sannheten der! Dette er også vitenskapelig bevist! Selv for de som påstår at de ikke tror, er dette et vitenskapelig faktum! (Sorry, gidder ikke oppgi kilde, se kommentar ovenfor om kildebruk)

I tillegg ville dette gitt oss større grad av ytringsfrihet på nettet, siden man kunne slik “beskyttet” World Wide Web ved bruk av allerede internasjonalt anerkjente traktater om religionsfrihet! Slik kunne vi presset større grad av ytringsfrihet på diktatoriske regimer, med bruk av “religionsfrihet” som et “get out of jail card”.

I tillegg er det et faktum at når mennesker er i et Religiøst Tempel, vil de bli mindre kriminelle! Nok en gang, dette er vitenskapelig bevist!

Så kommer spørsmålet; Er dette blasfemi?

Vel, jeg mener det ikke er det? Jeg har studert de fleste religioner i verden, og mener at dette er 100% kompatibelt med både Qu’ran, Bibelen, Buddhisme, Hinduisme, Jødedom, og stort sett alle andre religioner jeg kan noe særlig om her på jord. I tillegg behøver man ikke starte noe “ny” religion for å få til dette! For Jødene kan dette være en Synagoge. For Muslimene kan det være en Mosque. For de Kristne kan det være en kirke. Osv, osv, osv …

I tillegg resonnerer dette utmerket godt med elementer fra for eksempel Bibelen som sier; “I begynnelsen var Ordet. Ordet var ved Gud. Ordet var Gud”. Vel, hvor finner man Ordet i dag? Hvor foregår mesteparten av all misjonering i dag? Hvor bruker mange Kristne mesteparten av tiden sin i dag, til å fortelle om de Gode Nyhetene? Ligger ikke både hele Bibelen og Qu’ran allerede ute på internett? Er ikke World Wide Web i så måte, allerede en Hellig Bok? Har ikke Hellige Bøker spesiell beskyttelse i følge loven i de fleste siviliserte land?

“Mitt Tempel finner du overalt! Under en sten. Inne i en kvist.”

Sitat; Jesus, etter hukommelsen, kilde; “Thomas Evangeliet”

I så måte, er World Wide Web en mye bedre beskrivelse av “Guds Hus” enn Kirkene, som vi, i hvert fall så langt jeg vet, ikke finner hverken inne i kvister, eller under stener …

Jeg mener dette ville redusert kriminalitet, hor og fordervelse på Internett, og gjort samfunnet vårt til en bedre plass å være. Rett og slett, siden det ville gjort det til at vi alle sammens, ville tenkt oss om to ganger, før vi talte i Guds Hus!

“Døren kan kanskje se høy ut, og porten kan virke vid, men inn her trer ingen, uten å først bøye sitt hode!”

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s