Tror du at kriminalitet finnes på Facebook?

terrorHmm, det er kanskje et pussig spørsmål vil noen si. Men la oss tenke litt over det. Det er umulig å voldta noen over Facebook. Det er umulig å selge dop over Facebook. Ikke kan man bombe byggninger over Facebook heller. Det er generelt, rent teknisk sett, fullstendig umulig å overhode skade noen på Facebook i det hele tatt!

Så hvorfor er det så mye politi på Facebook da? Er ikke dette samme tankegang vi hadde da vi hadde politi i Kirka? Noe som brakte oss inkvisisjonen?

Nå vil sikkert noen si at man kan planlegge narkotikasalg på Facebook. Man kan planlegge voldtekt på Facebook. Og man kan planlegge terror på Facebook. Det har de rett i. Men før voldtekten har skjedd, narkotikaen blitt solgt, eller bomba sprengt, så har det vel egentlig ikke skjedd så forferdelig mye skade, eller …?

Så vil noen si at ved å være på Facebook kan politiet jobbe preventivt, for å forebygge. Vel, det kunne de gjort ved å holde foredrag på skolene våre. De kunne også jobbet preventivt ved å være mer synlig i gatebildet vårt!

I tillegg er det et dilemma, nemlig det at de som er best utrustet til å forebygge kriminalitet på Facebook, neppe er politiet selv! Det er alle Norske Bestemødre og Bestefedre! For det første har de til til å lese og “lytte” til frustrerte ungdommers utsagn og skriblerier. For det andre har de en større grav av visdom, og tyr ikke så lett til fordømmelse av ungdommer, for deres ord og uttrykk, rett og slett fordi de har “hørt alt før”. I tillegg risikerer vi ved å kriminalisere Facebook, gjøre de som forsøker å forebygge kriminalitet på Facebook til kjeltringer! Rett og slett, fordi de må ofte assosiere seg med kjeltringer, for å kunne forebygge kriminalitet!

Se for deg denne overskriften; “Bestemor arrestert for terrorplanlegging. Hadde Muhammed Atta som venn på Facebook!”

Hvordan vet man egentlig hva denne bestemore egentlig ønsket å gjøre? Empati er å forsøke å forstå, for slik å lindre smerte, og sakte men sikkert helbrede et sykt sinn. Men hvis bestemor forsøker å empatisere med Muhammed Atta, risikerer hun å ende opp på Guantanamo. Tiltalen ovenfor, en smule omskrevet, blir da i så måte; “Bestemor dømt til evig fengsel, fordi hun forsøkte å avverge terror!”

Faktum er at jeg mener at det er umulig å skille de ekte terroristene fra de falske, de som forsøker å myke opp samfunnet vårt, ved å være venner med de som er syke. De ekte terroristene snakker heller aldri om terror på Facebook. De bruker andre kanaler. De vet at politiet er der, så derfor holder de kjeft på Facebook. Sorry, så enkelt er det bare …

Og ved å fordømme de som forsøker å helbrede et sykt sinn, så risikerer vi å faktisk radikalisere folk, som i utgangspunktet ikke ønsket noe annet, enn å skape mer forståelse, mindre vold og et bedre samfunn!

Så la meg spørre deg om to spørsmål;

  • Tror du fortsatt på terror på Facebook?
  • Tror du fortsatt på monsteret under senga?

Det er faktisk det spørsmålet kan reduseres til …

Kanskje vi kunne redusert terror og kriminalitet, hvis politiet hadde brukt ressursene sine til å være på gata, og ikke på Facebook …?

Kjære politi; Hold dere unna Facebook og Internett! La bestemor fikse dette! Hun er bedre utrustet enn dere uansett! Ved at dere er på Facebook, så skaper dere kriminalitet, der det ikke finnes kriminalitet i utgangspunktet. Slik radikaliserer dere samfunnet, og gjør samfunnet hardere og kjiper! La bestemor ordne opp!! 🙂

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s