Finnes det farlig kunnskap?

dangerous-knowledgeSe for deg et tanke-eksperiment; Jeg sitter å kokkelurer med 3D printeren min. Plutselig klarer jeg å lage et våpen, som ikke legger igjen noen spor, men dreper alle i 5 kilometers radius, og jeg kan produsere hundrevis av disse hver dag. Hva ville skjedd med 3D printere da? Ville de blitt illegalisert? Ville regjeringer over hele verden erklært unntakstilstand, for å konfiskere alle 3D printere i verden?

Hvis du synes ovenstående scenario er søkt, så vær klar over at lignende ting allerede har skjedd i historien vår. I Japan for eksempel, så var det lenge ulovlig å bære Katana (Samurai-sverd), med mindre du tilhørte “Samurai kasten”. Og kunsten å lage Katana, ble nedarvet fra far til sønn, for å unngå at “teknologien” skulle falle i feil hender.

Karate ble faktisk oppfunnet som en motreaksjon på dette. Siden fattige bønder ikke hadde lov til å bære våpen, begynte de å lære seg å bruke hender og føtter til å beskytte seg. “Kara-te” er Japansk, og betyr “tom hånd”. Kondentasjonen var at man “ikke hadde sverd i hånd”. Nun-chako var også en motreaksjon, og faktisk et redskap bøndene brukte når de behandlet risen sin. Slik ble vanlige jordbruksredskaper gjort om til våpen, for å beskytte seg ifra trusselen fra sinnssjuke Samuraier, med “monopol” på å bruke vold!

Ovenstående levner oss et spørsmål; “Kanskje det finnes farlig kunnskap, men hvem er kunnskapen farlig for?”

Et kanskje mer søkt eksempel, er hvis jeg hadde funnet en bok, som hadde kunnet karbondateres til før Johannes Åpenbaring, hvor skribenten hadde hevdet å være Johannes, og selv referert til sine egne senere skriblerier, hvor han hadde innrømt at han skulle lyve, og fortelle at Jesus drepte Antikrist. Mens det han påstår i denne nye boken, som var eldre enn Johannes Åpenbaring, var at tvert imot, så banket Antikrist Jesus, og Satan vant! Og Gud døde, og Satan ble den som arvet Jorden, sammens med alle hans demoner og de som tilba han. Hva ville dette gjort med 2.3 milliarder Kristne på planeten? Ville de blitt sprø, og begynt å drepe alle andre? Hvem ville dette vært farlig for?

Et annet eksempel er; Se for deg at jeg hadde funnet opp et virus, som hadde koblet seg til Psykopatgenet, og utryddet alle Psykopater på 5 dager. Ville dette vært en “ondskapsfull” oppfinnelse? Hvor mange her ville da ment at vi burde frigitt dette viruset, og latt alle Psykopater dø?

“Peace sells, but who’s buying?”

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s