Er Satan uten synd?

angelDe fleste vil vel kanskje svare et umiddelbart “NEI” på ovenstående spørsmål. Dog, så fører dette svaret til en logisk felle, som skaper masse andre problemer for oss. For å forstå hvorfor, må vi prøve å forstå Satan.

I følge Bibelen har Satan hovedsaklig to roller;

1. Løgneren
2. Fristeren

Så for å avgjøre om Satan har syndet, må vi etablere hvorvidt det er en synd å fortelle en løgn eller ikke først. Vel, det spørs på situasjonen vil jeg påstå. Hvis du for eksempel velger å tro på Mr. Richard Dawkins, og hans argumenter om at Jomfrufødselen var en løgn, så er det liten tvil om at denne løgnen i så fall var en positiv løgn, siden den reddet livet til Jesus og Jomfru Maria. Andre løgner kan en muligens stille spørsmålstegn til, men i følge ovenstående argument, finnes det åpenbart “positive løgner”.

Da gjenstår spørsmålet om det er en synd å friste andre. Det påstås at Satan sin primære funksjon, er å friste andre til å begå synder. Hvis dette er en synd i seg selv, så må hele rettsvesenet vårt snus på hodet, og alle forbrytere og overgripere må frikjennes og tilkjennes erstatning, mens alle ofre må i fengsel. Rett og slett, fordi all forbrytelse starter med en fristelse.

For å forstå dette, kan en se på for eksempel voldtekter. Hvis en vakker kvinne blir voldtatt, er det da hennes skyld, siden hun fristet overgriperen? Det selvfølgelige svaret på det spørsmålet er selvfølgelig NEI, NEI og NEI!

En kan fortsette med flere eksempler da. Hvis en pengetransport blir ranet, er det da vaktene sin skyld, siden de fristet ranerne ved å være så synlige i terrenget, siden de brukte en pansret bil? Nok en gang; NEI, NEI og NEI!

Slik kan en fortsette, med samtlige former for forbrytelser, siden de alle starter med en fristelse. Så med andre ord, hvis det å friste andre er en synd, så må alle ofre i fengsel, og alle forbrytere tilkjennes erstatning for å ha blitt fristet til å utøve sine kriminelle handlinger.

I så måte, kan en si, at i følge primærfunksjonene sine, som er fristelse og løgn, så er det åpenbart at dette ikke kvalifiserer til å være synder. Med andre ord, det er høyst trolig at Satan aldri har syndet overhodet!

Dette betyr, at de som lar seg friste, må ergo selv åpenbart, ta skylden for sine egne synder. Spesielt tatt i betraktning av at det er i følge Bibelen, veldig lite trolig at Jesus døde for deres synder!

Heldigvis er det også i følge Bibelen Jesus som skal kaste den første steinen, og være vår dommer. Og siden han såvidt vi vet, er evneveik i forhold til steinkasting 😉 – Er det lite trolig at vi blir steinet. Så selv om all synd tilhører oss som syndere, så blir vi sannsynligvis tilgitt kan det se ut som da … 🙂

Puhh …!!
Takk Gode Gud for at Jesus er Kongen 🙂

Så med andre ord; Satan er uten synd, Jesus døde heller ikke for vår synd, så all synd tilhører deg, men du blir likevel tilgitt …

Egentlig en ganske vakker teori, eller hva synes du …?

Advertisements

One thought on “Er Satan uten synd?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s