Hvor mange sønner har vår Himmelske Far

01-heavenly-father-1-638Den (påståtte) konflikten mellom Islam og Kristendom kan omtrent reduseres ned til en farskapsak. For den uinnvidde, så er spørsmålet; Er Jesus Guds (Enbårne) Sønn?

Profet Muhammed mener at Jesus ikke er den Allmektiges sønn, Bibelen mener at Jesus har en Himmelsk Far. Og slik går nu dagan. Spørsmålet som nesten ingen klarer å se dog, er dette; Er det egentlig noe uoverenstemmelse mellom disse to påstandene …?

For det første, Profet Muhammed mente at Jesus var menneskelig. Jesus i Qu’ran er mye mer menneskelig, vil noen påstå, enn han er i Bibelen. Ergo, kan en argumentere med at Jesus var etterkommer ifra Adam. I følge Qu’ran, så er Adam i den syvende Himmelen, som er en spesiell Himmel, kun for Profetene. Siden Adam var Jesus forfader, uavhengig av om han var produktet av Jomfrufødsel eller ikke, så er det liten tvil om at Profet Muhammed faktisk gir rom for at Jesus hadde en Himmelsk (for) Fader …

Bibelen sier (det Gamle Testamentet), at vi er alle Guds barn. Jesus sier, at han er ikke kommet for å oppheve loven, tvert imot, fullbyrdige den. Det Gamle Testamentet *var* loven på Jesus tid! I så måte, sier Bibelen, rent logisk, at vi er alle Guds Barn. Siden ca. halvparten av oss, er gutter, vel, resten klarer du selv tenker jeg … 😉

Paradokset blir når man ser på avgudsdyrkelsene i det Gamle Testamentet, som Jødene har selv i stor grad beskrevet. Da står en igjen med spørsmålet; Hvem er denne gud (liten g) vi er barn av? Og; Er det da noe konflikt mellom at vi er barn fra denne (av)-guden og Qu’ran?

Vel, Adam startet syndefallet. Det gjorde han ved å tro på løgnene til Slangen, som sa at han skulle bli som Gud hvis han spiste fra kunnskapens tre. I så måte, kan man si at den Himmelske Far, som vi er alle barn av, som også er gud (liten g), er Adam, eller …?

I så måte, er det rent logisk sett null konflikt igjen mellom Bibelen og Qu’ran, og vi er med andre ord, alle barn av en (av)-gud, og Allah vår “adoptivfar”, kanskje …?

Jeg vet ikke, hva tror du? Jeg synes dette er litt vanskelig, samtidig som jeg ikke klarer å fordømme hverken de Kristne eller Muslimene …?

Er historien om Jesus egentlig bare en farskapsak …?

Gir det mening og krangle om barna, og slik gjøre de usikre, når det beste for alle, kanskje hadde vært “delt omsorg” ? Er dette det beste for barna …?

Hva synes du? Er du for “delt omsorg”  …?

Og sist men ikke minst; Er du guds sønn? (liten g)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s