Døde Sokrates for vår synd?

socratesMange vil kanskje tro at ovenstående spørsmål er blasfemisk. Men, hvis en forsøker å ta Bibelen bokstavelig som en kilde til vitenskapelig informasjon, så er det null tvil om at Jesus ikke døde på korset! Da får paradoksalt Bibelen status som Hellig bok, ved at den kan vitenskapelig bekreftes som sann.

Andre vil kanskje tro at Muslimer vil tro at ovenstående spørsmål er blasfemisk, men faktum er at Qu’ran eksplisitt mener at det er blasfemi å tro at Jesus døde for vår synd. I forhold til akkurat hvem som døde på korset, sier Qu’ran ingenting. I så måte, åpner Qu’ran faktisk i teorien for at dette godt kunne vært Sokrates!

Hvis en i tillegg lese om hva som skjedde i Edens have, hvor vi ble lurt til å tro at vi kunne skille rett og galt, og at vi ville få kunnskap, så blir faktisk på mange måter Sokrates Sannheten, Veien og Livet! Siden han var den første kjente filosofen som formulerte teorien; “Jeg vet at jeg vet ingenting”

Ergo blir Sokrates sin filosofi, i følge Bibelen, veien ut av slangens klør og løgner, og erkjennelsen av at vi vet ingenting. Noe som da i så måte gjør en “CTRL+Z” på det som skjedde i Edens have under syndefallet.

Og siden Sokrates ble tvunget til å drikke et beger med gift på grunn av denne teorien, er det meget godt mulig å argumentere med at Sokrates døde for vår synd. Noe som er et standpunkt som både Kristne, Muslimer og Vitenskapsmenn kan være enige om 🙂

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s