Fører Sharia til fundamentalistisk libertarianisme?

shariaDet er sikkert mange som trykker “like” på denne, rett og slett fordi den inneholder ordet “fundamentalisme” i overskriften, og de ikke forstår den lingvistiske betydningen av ordet “libertarianisme”. Vel, hva skal en si? Kanskje det lønner seg å lære seg språk, før en begynner å predike? La meg forklare dog da, for de som kom lengere enn første paragrafen da.

Sharia er Guds Hellige lov, og inneholder passasjer som at utroskap skal straffes med steining. Avgudsdyrkelse skal straffe med halshugging, osv, osv, osv. Sharia er fundamentert i at Qu’ran er en Hellig bok, som inneholder alle lovene som Gud har pålagt oss å følge. I så måte, kan det virke som om Sharia er en veldig voldsom form for lovpraksis.

Dilemmaet er at i følge den samme boken, så er det kun Allah som kan dømme. Den som selv setter seg opp som dommer, er selv skyldig i den absolutt største synden som finnes i Qu’ran; Shirk! Altså praksisen med avgudsdyrkelse, siden de opphøyer seg selv til dommer, og ergo impliserer at de er Allah, med rett til å dømme andre.

Så i et totalt Shariabasert samfunn, kan en si, at det vil ha ekstremt strenge lover, men også at det vil være umulig å få noen dømt, fordi hver gang noen forsøker å dømme eller å effektuere dommen til Allah, så kan de med loven i hånd, steines til døde umiddelbart!

Med andre ord, har man da et samfunn, som i praksis ender i totalt Anarki og fundamentalistisk libertarianisme. Hvis du fortsatt ikke forstår hva libertarianisme betyr, så kan du google det … 😉

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s