Kan man telle uendeligheter?

matte-uendelighetRegnestykket her kan se litt merkelig ut, men det finnes faktisk minst to verdier for “a” hvor ligningen går opp, og ergo ikke er usann. Den ene verdien er null, siden 2×0 + 2×0 er lik 1×0. Den andre verdien er kanskje en smule mer utilgjengelig, men jeg skal forklare den på en slik måte, at selv de med lite godt i matematikk klarer å følge den.

Spør deg selv følgende spørsmål; “Hvor mange desimaltall finnes det mellom 0 og 1”. Svaret på det spørsmålet, blir uendelig, siden uansett hvor mange desimaltallverdier man putter bak komma, kan man alltid putte en til. Hvis man bytter ut “a” i regnestykket over, slik at “a” betyr “uendelig”, så har man kvantifisert uendelig, ved bruk av en bokstav, slik at man kan algebraisk regne med uendeligheter.

Spør så deg selv følgende spørsmål; “Hvor mange desimaltall finnes det mellom 0 og 2”. Svaret her vil også selvfølgelig være “uendelig”. Dilemmaet med det andre svaret, er at det er dobbelt så mye “uendelighet”, som svaret på det første spørsmålet. Det vil altså være “2a” i regnestykket ovenfor.

Siden definisjonen av “uendelig” er at det er en mengde som ikke kan telles, vil altså “1a” være lik “2a”. Dette er fordi “1a” kan være et substitutt for “2a”. La meg illustrere med et eksempel, fra et matematisk teorem, som forøvrig er bevist;

“Se for deg at du har et hotell med uendelig mange rom. Hotellet er fullt, ergo er det uendelig mange gjester der. Så kommer det en gjest til. Vil det være plass til den nye gjesten?”

Svaret på det spørsmålet er paradoksalt; JA! Siden hotelldirektøren kan putte den nye gjesten inn på rom nummer en, flytte gjesten som allerede bor der, et rom oppover, gjøre det samme med gjesten på rom nummer 2, osv, osv, osv. Slik er det faktisk plass til uendelig mange nye gjester på dette hotellet, selv om hotellet allerede er fullt!

Så med andre ord kan vi postulere; “En uendelighet kan inneholde uendelig mange uendeligheter”. Ergo er alle uendeligheter like!

Uendelig er i så måte faktisk en matematisk singularitet, siden alle matematiske regulariteter konvergerer, og de metamatiske reglene vi er vant til, opphører å fungere. På samme måten som naturlovene slutter å fungere i en kosmisk singularitet.

I så måte kan man postulere et matematisk teorem, som viser; “Det finnes bare en uendelighet, og det er uendelig!”

Så selv om man kan telle uendeligheter, i teorien, så er de alle like store, siden de alle fyller hverandre.

Hvorfor er dette interessant?

Vel, dette gir oss et matematisk teorem, som postulerer eksistensen av Allah. Stort sett den eneste beskrivelsen Profet Muhammed gav av Allah, var at han var ubeskrivelig stor. Altså uendelig stor. Blant annet sa han, at hvis du forsøker å beskrive Allah, så gjør du Allah mindre enn det Allah er. Derfor er det umulig å beskrive størrelsen på Allah. På samme måte som det er umulig å telle til uendelig.

I så måte, kan man hevde at Shadah er et matematisk teorem, som postulerer eksistensen av Allah. Hvis du ikke vet hva Shadah er, så er det trosbeskrivelsen til Islam, og går slik hvis du oversetter den til Norsk;

“Det finnes ingen Gud bortsett fra Gud” ( … og Muhammed er hans sendebud!)

Jeg fremmer derfor Profet Muhammed som kandidat til Nobelprisen i Matematikk, for hans matematiske postulat, som beviser Guds eksistens. Og foreslår at pengene blir uforkortet gitt til gjenoppbyggingen av Baghdad, noe som jeg tror ville vært i henhold til hans ønsker, hvis han hadde levd i dag.

“Ingen Gud, men Gud!”

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s