Kan en døvstum analfabet kommunisere med en blind?

Screen Shot 2016-04-07 at 14.50.45Ovenstående spørsmål er kanskje det verst tenkelige fundamentet for å holde en samtale gående, og de fleste ville kanskje gitt opp der. Men, ikke Circus Hansen 😀

Systemet jeg beskriver i forrige artikkel tillater faktisk dette. Ved at den døvstumme peker på bilder, som oversettes til ord, som så syntetiseres til tale. Slik kan den som er blind, høre ordene som er assosiert med bildene som den døvstumme bruker for å lage setninger.

Når den blinde skal snakke tilbake til den døvstumme analfabeten, kan talegjenkjennelse brukes, som igjen transformeres til ord, som deretter transformeres til bilder, som den døvstumme analfabeten kan forstå.

Ser du, alt går greit, så lenge man spør de rette spørsmålene … 😀

Over kan du se en skjermdump av begynnelsene til dette systemet. Men, å redusere systemet til kun hjelpemidler for funksjonshemmede, ville vært en stor synd. Se for deg et annet spørsmål; “Kan en familifar, på vei hjem fra jobb, sette på varmovnene i huset sitt? Slik at han kommer hjem til et varmt hus? Uten å være til fare for andre trafikanter?”

Tja, hva tror du …? 😀

052_-_radiator-512

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s