Var Adolf Hitler bare en behagelig syndebukk?

hitlerJeg har studert 2. verdenskrig, i detaljer. En ting som slår alle som kan noe om dette temaet, er talebegavelsene til Hitler. I begynnelsen virket han spak og ikke overhodet som den “sterke mannen” han senere utviklet seg til å bli, etterhvert som han fikk mer og mer makt.

I tillegg finnes det *ett* opptak av Hitler, som er det eneste opptaket som ikke er regissert. I dette opptaket, virker han nesten “menneskelig” der han snakker med en Finsk general, og forsøker å overbevise Finnene om å støtte han mot Russland. Dette er det eneste opptaket av Hitler hvor han ikke var klar over at han ble tatt opp.

Begge disse to elementene, og hans ekstreme innstuderte og regisserte måte å avholde møter og taler på, tyder på at Hitler, slik vi kjenner han fra TV, egentlig ikke var noe spesielt mer enn en skuespiller, og spilte “rollen” sin, for å få massene med seg. I så måte var han egentlig ikke noe annet enn “seremonimester” i den kollektive massesugesjonen han visste så altfor godt hvordan han skulle utnytte.

I tillegg er det et faktum, at Jødene i Europa, i 1930, var ekstremt upopulære. Det er for eksempel et historisk faktum, at nesten et samlet Europa, mente at Jødene ikke var mennesker, og at de fortjente Holocaust. Hvor mye Hitler egentlig regisserte Holocaust, og hvor mye han fungerte som syndebukk for resten av den Europeiske lynsjemobben, er det i dag nesten umulig å si noe om. Dog så er det store indisielle historiske bevis, som kan tyde på at Hitler bare gjorde det massene egentlig ville at han skulle gjøre. Som for eksempel det faktumet at selv etter krystallnatten, som må ha vært noe samtlige Tyske statsborgere la “merke til”, så hadde han bred støtte blant det Tyske folk.

Når en ser på historien om Hitler, og hvordan hans siste år egentlig var, så er det også nesten umulig å ikke synes synd på han. Omtrent kontinuerlig fra den dagen Nazi-Tyskland tapte slaget om Leningrad, var de Tyske styrkene på retrett. Og alle som hadde noen som helst slags peiling på militær strategi, visste allerede fra den dagen, i 1942, at Tyskland ville tape krigen. Det var bare et spørsmål om tid.

Fra dette avgjørende slaget, og helt til Hitler begikk selvmord, våren 1945, gikk han kontinuerlig på en hel cocktail med narkotika. Meta-Amfetamin, for å holde seg våken, og diverse andre greier for å få sove. Han skalv på hendene, hadde raseriutbrudd, og var generelt sett et nervevrak. Han sov lite, og gikk inn og ut av psykoser og depresjoner.

Jeg mener at Hitler bare spilte på massene, og gav de det de ville ha, som var brød og Circus. Og ved å spille den “sterke mannen”, endte han opp som “syndebukk”, for alle syndene til et allerede da, sinnssjukt Europa, som hadde da i lang tid allerede, lynsjet Jødene, og lagt all skyld over på de.

29.000 Jøder ble for eksempel drept i Sovjetunionen, rett og slett ved å utstyre den Russiek lokalbefolkningen med stokker og steiner, mens de Tyske soldatene stod på sidelinjen å så på at den ikke-jødiske befolkningen slo den andre delen i hjel. Var dette egentlig Hitler sin skyld …?

Hvor går grensen mellom dine forfedres synder og dine synder …?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s