Hva er den beste måten å kolonisere Universet på?

virus-universeHvis en reduserer mennesket som art til genetikk, kan en se på mennesket som “data”. Hvis en skal tillegge oss andre kvaliteter utover dette, må i så fall begrepet “kultur” og “miljø” være de definerende faktorene her.

Paradokset er at hvis en reduserer mennesket til ovenstående, blir det faktisk veldig enkelt å kolonisere hele Universet. For det første kan DNA’et vårt enkelt sendes ut i kosmos, som ren informasjon. I tillegg kan kulturen vår enkelt også sendes ut med samme teknikk. I så måte kan en sende det som rent teknisk sett er “oss” ut i kosmos, og dette vil reise med lysets hastighet, til det har fylt hele Universet. Faktum er at “kulturen” vår allerede har tilbakelagt lange distanser i Universet allerede ved bruk av denne teknikken.

Hvis Universet er så stort som det dagens forskere mener å tro at det er, er det statistisk sett nesten uunngåelig at denne datamengden ikke vil bli fanget opp av en annen for for intelligens der ute. Hvis en så studerer intelligens, vil en måtte være nødt til å konkludere med, at det definitivt har sammenheng med “nysgjerrighet”. I så måte kan vi stole på en annen arts “nysgjerrighet” for å spre, både kulturen vår, og biologien vår, ut i Universet. Rett og slett fordi en “nysgjerrig” art vil fange opp kulturen vår (i form av radiobølger) og biologien vår (i form av DNA’et vårt, også sendt som radiobølger) og forsøke å gjenskape det de fanger opp. Rett og slett av ren nysgjerrighet.

Slik kan vi i teorien kolonisere samtlige intelligente planeter i Universet, og erobre helheten av Universet, og spre oss ut, nesten på samme måten som et “virus” overtar en kropp over tid.

Hva forteller dette oss om oss selv?

Hva forteller dette oss om hvor vi kommer fra?

Har det noe relevans overhodet?

Ville et slikt eksperiment, som forøvrig ville kostet omtrent det samme som en billig t-skjorte, hatt noe interesse for oss som art?

Kunne et slikt eksperiment vært farlig …?

Og sist, men ikke minst; “Hva vil en intelligent art, som fanger opp vår kultur der ute, tenke om oss som art, hvis alt det har å bygge erfaringsgrunnlaget på er vår kulturarv og radiosignaler, i form av TV-programmer, filmer og radio?”

Er vår eksisterende kultur en trussel for vår egen eksistens?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s